page_bannerabout

Нашата историја

Нашата историја

Горди сме на нашите скромни почетоци и постојаното подобрување.

1986 година

лкј

Ву Ксинглин (г. Ву, роден во 1970 година), основачот на Skylark Chemical отиде во Гуангжу да работи сам од едно зафрлено село во неговиот роден град округот Лонгчанг, Сечуан.Неговата прва работа во Гуангжу беше келнер во ресторан во Сечуан.После тоа, тој работел како доставувач, таксист, готвач, пералница итн. Пет години подоцна, тој ги искористил своите заштеди за да води мал ресторан во Сечуан.До пролетта 1997 година, тој имаше 3 ограноци и беше добро познат во околните заедници.

1997 година

лкј

Во зимата 1997 година, погрешниот избор на деловна стратегија направен од г-дин Ву доведе до крај на неговиот прв бизнис.Откако ги продаде преостанатите основни средства, тој се врати во родниот град Ченгду во 2000 година и го започна својот втор потфат.Преку континуирано истражување и пракса во Гуангжу, тој водеше продавница за хемиско чистење на истокот на Ченгду, што стана почеток на неговиот втор потфат.

2000 година

лкј

Тој го виде идниот развоен потенцијал на фината секојдневна хемиска индустрија во Кина и ја основа Skylark Chemical Co, Ltd. Потоа најми еден техничар, водеше мала работилница од 60 m2 во источните предградија на Ченгду и ја основа Skylark Chemical.Во раните денови, главната работа на Skylark Chemical беше истражување и развој и продажба на додатоци за хемиско чистење, пасти за боја на кожа и други додатоци.Во следните неколку години до 2005 година, годишната продажба достигна 2 милиони јуани (0,309 милиони долари).

2005 година

лкј

Поради итното барање за надградба на производната скала, изнајмивме 1.000 м2 земја и изградивме фабрика во источните предградија на Ченгду.До кварталот на 2006 година, Skylark Chemical официјално го започна својот продажен бизнис на национално ниво и официјално ја основа својата прва продажна канцеларија надвор од провинцијата во Женгжу, провинцијата Хенан, Кина.До првиот квартал од 2007 година, годишната продажба достигна 4 милиони јуани (0,618 милиони долари).Во исто време, отворени се продажни канцеларии во 30% од главните градови на Кина.

2007 година

лкј

Поради планирање на урбаното земјиште, Skylark Chemical се пресели во северните предградија на Ченгду и купи 2.000 квадратни метри земјиште за да изгради нова фабрика.До јуни 2007 година, бизнисот на Skylark Chemical вклучуваше разновидна рута на развој, почнувајќи од додатоци за хемиско чистење, материјали за перење лен, средства за чистење кожа и автоматски платформи за перење.Особено, платформата за автоматско перење доби барања од купувачи од многу места во Кина на изложбата за перење и боење во Шангај во 2008 година.Во исто време, диверзифицираната рута на развој направи Skylark Daily Chemical да достигне годишна продажба од 10 милиони јуани (1,54 милиони долари) помеѓу 2007 и 2010 година и да стане топ 3 во кинеската индустрија за хемиско чистење и боење.Исто така, Skylark Chemical основаше продажни канцеларии во 70% од главните градови на провинциите во Кина.

2010 година

Поради урбаното планирање на животната средина, нашата фабрика се пресели во јужните предградија на Гуанган, Сечуан.Инвестираше речиси 30 милиони јуани и купи 18.000 м2 земја за да изгради полуавтоматска индустриска хемиска фабрика, деловна зграда, зграда за обука за вештини за перење, лабораторија, три производствени работилници, голем магацин, дом за персонал и отворено спортско игралиште за вработени.Во 2012 година, поради националната економија со промени во политиката и побавни стапки на раст, Skylark Chemical ги намали своите деловни линии и се насочи кон индустријата за перење ткаенини.Апликативните сценарија се различни единици од големи размери, како што се фабрики за перење, хотели и болници.Од првиот квартал на 2016 година, годишната продажба достигна 38 милиони јуани (5,87 милиони долари).Skylark Chemical стана добро познат бренд во индустријата за перење ткаенини, а неговата продажна мрежа ги покрива сите големи и средни градови низ земјата.

2016 година

Со цел да најде нови можности за развој на бизнисот, компанијата изнајми и изгради автоматска дневна хемиска фабрика на површина од 10.000 квадратни метри во источните предградија на градот Зигонг, Сечуан.Бизнисот вклучува OEM&ODM, производство на дување шишиња PE&PET, детергент за перење, течно миење раце, шампон за домашни миленици, течност за миење садови, водни стакла за автомобили, раствор за орална нега, итн. Оваа фабрика означува дека независниот бренд создаден од Skylark Chemical навистина влезе во кинескиот дневен весник хемиски пазар.Во исто време, автомобилските стаклени водни производи произведени од оваа фабрика воспоставија долгорочни кооперативни односи со големите претпријатија како што е China National Petroleum Corporation.Од првиот квартал на 2021 година, растот на новите деловни формати донесе вкупна годишна продажба на 72 милиони јуани (11,13 милиони долари).Дополнително, воспоставивме долгорочни партнерства за истражување и развој со 7 одлични универзитети и 4 професионални експериментални институции во Кина, што му овозможува на Skylark Chemical да има флексибилен механизам за истражување и развој за да ја обезбеди нашата водечка позиција на пазарот.

2021 година

Во моментов, Skylark Chemical стана добро познат бренд во индустријата за перење ткаенини.Брендовите за домашна нега влегоа во југозападниот регион како познат бренд во областа и влегоа во речиси 2500 супермаркети.Брендовите Clothes Cleaning и Pet Cleaning & Care почнаа да произведуваат ефекти на брендови во Сечуан.По COVID-19, Skylark Chemical започна да формира меѓународен трговски бизнис тим во јуни 2021 година за да бара нови можности за раст.Се надеваме дека ќе имаме позитивна и пријателска размена со клиенти од повеќе земји и ќе им помогнеме на клиентите да постигнат успех на пазарот.Цврсто веруваме дека концептот на двонасочна комуникација, позитивниот став за учење и одличниот квалитет на производот отсекогаш биле тајната на успехот на Skylark Chemical.